€2800,- opgehaald door RvEC Hoogeveen

Hoogeveen, 22 januari 2014

RvEC haalt 2800 euro op voor School van Frank

Ze verkochten voor zo’n 165 euro aan bloembollen. Daarmee waren Lars en Tristan uit klas 1D de topverkopers van de bloembollenactie, die het RvEC hield voor de School van Frank. Aan deze leerlingen dan ook de eer om woensdag 22 januari een cheque te overhandigen met een totaalopbrengst van 2865 euro.

“Ik ben trots op jullie”, zegt Frank Bigirwamungu als hij het totaalbedrag op de cheque ziet. “Ik ben jullie ontzettend dankbaar dat jullie zo je best hebben gedaan en we zijn blij dat de actie zoveel heeft opgebracht. Nu zijn we weer een stap dichterbij de bouw van een school in Tanzania. Hartelijk dank!”

Fluitje van een cent

Voor Tristan en Lars was de bloembollenactie een fluitje van een cent. Lars: “Een tijdje terug kwam Frank bij ons in de klas met de vraag of we één tasje met bloembollen wilden verkopen. Tristan en ik dachten toen gelijk dat we er veel meer konden verkopen. Dus zijn we naar de lerarenkamer gegaan en hebben er nog veel meer opgehaald. Thuis lag de hele tafel vol met bloembollen.”

Goed praatje

“Het verkopen was eigenlijk niet zo moeilijk”, vult Tristan aan. “We zijn gewoon de wijk in gegaan en hebben overal aangebeld. We hadden ook een goed praatje. Toen we vertelden dat de opbrengst voor de bouw van een school voor weeskinderen in Tanzania was, wilde iedereen wel een doosje van ons kopen. Ik vond verkopen vroeger minder leuk, maar dit was een geslaagde actie. We zouden best meer geld willen inzamelen voor de School van Frank.”

Nieuwe afbeelding (2)

Foto: Tristan (links) en Lars (rechts) overhandigen de cheque ter waarde van 2865 euro aan Frank Bigirwamungu.

Gerelateerde projecten

Overige nieuwsberichten