Een droom komt uit

Op 25 januari 2016 is de “School van Frank” geopend. De school heeft de naam KEMPS – Kashasha English Medium Pre-Primary School – gekregen en is gestart met 29 kinderen. De komende jaren zal er elk jaar een klas bijkomen en zo zal de school met de kinderen meegroeien.

Voor de opening moest er echter nog veel werk worden verzet. Dat zag ook de delegatie van Shoma, die naar Rubya was gereisd om bij die opening te zijn. De aannemer was zeker van zijn zaak en in een gesprek gaf hij aan dat de school volgens planning geopend kon worden. Door iedereen is keihard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.

Op de helft van de school zit nu een dak. Inmiddels zijn er twee klaslokalen, één voor de twee kleuterklassen en één voor de eerste klas van de basisschool in gebruik. Ook de toiletten en de ruimtes voor de leraren en de staf zijn overkapt en in gebruik.

Op deze foto is heel mooi te zien hoe het gebouw er van bovenaf uitziet.
IMG_1840In het linker gedeelte zijn de jongens en meisjes toiletten en 2 kleinere opslagkamers, voorlopig in gebruik als lerarenkamer en administratie, ondergebracht. Het rechter gedeelte bestaat uit 4 klaslokalen aan elkaar vast gebouwd. Daarvan zijn de eerste twee in gebruik. De kleuterklassen 1 en 2 zitten in één lokaal, klas 1 van de basisschool in het andere.

Koortsachtig overleg tussen onze voorzitter en Frank over het toiletgebouw.IMG_1861

De ramen zitten er in, maar het glas moet er later nog worden ingezet. Het zand rond het gebouw moet nog verder worden aangevuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze hele technische commissie ( Jaap, Klaas en Frank) in overleg. We plannen de bouw nu zo, dat de dakgoten in maart worden geplaatst. Daarnaast moet ook hier de grond nog worden opgevuld ( aflopend van het gebouw naar rechts toe). De rechter helling moet zo goed mogelijk van gras worden voorzien om dreigende erosie af te wenden. IMG_1865

Een aantal genodigden, waaronder de vader en moeder van Frank op de provisorische veranda bijeen. Ze zitten allemaal klaar om te gaan luisteren naar de openingsspeech van Jaap Bargeman.IMG_2055

Onze voorzitter Jaap, vlak voor zijn openingsspeech.IMG_2001

In zijn speech geeft Jaap aan dat we 3 jaar bezig zijn met het realiseren van de droom van Frank:
“Hoe kan ik ( Frank ) door middel van deze Engelstalige lagere school de mensen uit mijn geboortedorp meer kansen geven.”
Goed is te zien dat de tweede helft van het gebouw nog geen dak heeft. Wanneer er voldoende sponsoren worden gevonden hopen we dat het dak ook hier er in maart of april op kan komen.

Ook is goed te zien dat het middenterrein nog moet worden aangepakt. Nu moeten onze gasten nog op de veranda zitten die later in het jaar nog moet worden afgemaakt; inclusief een goot langs de veranda.
Ook hier hopen we in maart de dakgoten te kunnen plaatsen. Het is duidelijk dat er nog veel moet gebeuren.

 

Hier is goed te zien dat de ramen nog in de kozijnen moeten worden geplaatst. En de bankjes zijn geleende bankjes uit Rubya.
Ondertussen is de container met het schoolmeubilair van “de Telgenkamp” uit Hengelo gearriveerd en dat ziet er meteen heel anders uit. Dat is te zien op de foto’s hierna.
Maar de juf is er al wel en de 12 kinderen van de kleuterschool kunnen beginnen aan hun leven op school.IMG_1969 812B8B39-CF05-4C53-B302-F82DBFB4770D E91CA9E0-AF2C-4010-888D-D16D3033E100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen van klas 1 van de basisschool genieten hier van de dagelijkse warme maaltijd. Het meubilair is door basisschool “de Telgenkamp” geschonken aan Shoma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de kleuters gebruiken inmiddels de tafels en stoelen, die met de container aangekomen zijn.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Overige nieuwsberichten