Fiets de Drôme Tour 2015 / 2016 en help Stichting Shoma

De Drôme Tour is een zesdaags fietsevenement voor de sportieve toerfietser in het departement La Drôme in Frankrijk. La Drôme grenst aan de Ardèche, een bij Nederlanders bekend vakantiegebied. Dit jaar was het evenement van 7 tot en met 14 juni 2014.

foto_3_Drôme_Tour

Als u met deze Tour meefietst, doet u meer dan een sportieve prestatie neerzetten: U fietst voor het goede doel! Een deel van het inschrijfgeld werd het afgelopen jaar besteed aan onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

In 2015 en 2016 zal de Drôme Tour weer plaatsvinden. Dan is Stichting Shoma het goede doel. Behalve dat een deel van uw inschrijfgeld naar het goede doel gaat, kunt u zich natuurlijk individueel of als groep extra laten sponsoren.

In 2015 zal de Drôme Tour plaatsvinden van zaterdag 6 juni tot en met zaterdag 13 juni.

foto_2_Drôme_Tour

Hoe werkt de Drôme Tour?

U bepaalt zelf de afstand die u fietst. U kunt kiezen uit tochten van 40, 60, 70 en 100 km. U kunt individueel fietsen of in een groep, met of zonder begeleiding. Op de vrijdag wordt de Mont Ventoux beklommen, voor menig fietser een uitdaging. U bent niet verplicht om iedere dag te fietsen. Zo nemen veel deelnemers een rustdag voor de beklimming van de Mont Ventoux.

Klaas Niestijl, bestuurslid van stichting Shoma en geoefend toerfietser, heeft dit jaar voor de derde keer meegedaan aan de Drôme Tour. Klaas is zeer lovend over de organisatie. Er is een mooi programma voor de partners van de deelnemers en de maaltijdservice is uitstekend. Daardoor is het evenement voor veel mensen aantrekkelijk. Bovendien is het landschap overweldigend met zijn vele “gorges”.

Uitgebreide informatie over de Drôme Tour vindt u op www.drometour.com

foto_1_Drôme_Tour

Gerelateerde nieuwsberichten

Overige nieuwsberichten