Over Shoma

Stichting Shoma is in 2005 opgericht en heeft als primaire doelstelling om het onderwijs in de omgeving van Rubya in Tanzania te bevorderen. Voor uitgebreidere informatie over het ontstaan en de doelstelling van Shoma klikt u op één van de onderwerpen hiernaast.

P1000782

Kinderen naar school
In het begin heeft Shoma zich erop toegelegd om (wees)kinderen, die niet naar school kunnen, de kans te geven om naar school te gaan. In 2015 gingen 350 kinderen, door Shoma gesponsord, naar school. Dit betrof meerdere bestaande scholen in de omgeving. Een groot aantal van deze kinderen is AIDS-wees.

Bouwen van een Engelstalig lagere school
In een later stadium (rond 2012) is Shoma begonnen met fondsen werven voor de bouw van een Engelstalige lagere school. Dit mede op verzoek van de bewoners ter plaatse, in de hoop de doorstroom naar de middelbare school te verbeteren.
In juli 2015 is de bouw van de school begonnen. In januari 2016 is de school gestart met 2 kleuterklassen en klas 1, waarbij de bedoeling is elk jaar een klas toe te voegen. De afbouw is in volle gang, maar er moet nog wel veel gebeuren. Meer informatie vindt u onder “nieuws” op deze website en in de nieuwsbrieven.

IMG_4604