Een groot stuk grond voor Shoma

Shoma heeft van de de lokale overheid van de kata (is naam van een gebied) Kashasha 5 hectare grond gekregen om de bouw van de nieuwe school te realiseren. Frank is namens het bestuur in Nederland naar Rubya geweest om dit te regelen. Hij moest de gemeenschap ervan overtuigen dat het project bedoeld is om meerdere doelen te bereiken. Er werd een bijeenkomst georganiseerd, waar Frank uitleg gaf en de mensen uit de gemeenschap zouden stemmen of ze voor of tegen de afgifte van de grond waren.

P1130329 P1130349

De bedoeling is om een kwalitatief goede school neer te zetten, waardoor mensen uit de regio hun kinderen niet naar scholen ver weg hoeven te sturen. Hopelijk heeft dit ook tot gevolg dat voor het ziekenhuis in Rubya makkelijker personeel te krijgen is. Voor veel ziekenhuispersoneel is het feit dat er geen goede school in de buurt is een belemmering om te gaan werken in Rubya.

De bedoeling is dat ook de lagere scholen (overheidsscholen) in de directe omgeving profiteren, doordat de docenten elkaar enthousiast maken en verbeteren. De gedachte is om teach-the-teacher bijeenkomsten te organiseren. Hierdoor zal het onderwijs in de omgeving algemeen op een hoger niveau komen.

Frank gaf over bovenstaande een uitgebreide toelichting, waarna er gestemd moest worden. Het project kreeg grote steun!

Inmiddels is het land opgemeten en officieel gemarkeerd en nu wordt begonnen met de registratie van de school.

P1130373

Gerelateerde projecten

Overige nieuwsberichten