De school is bijna klaar

De Engelstalige lagere school nadert zijn voltooiing.

In 2010 kreeg Shoma het verzoek om een Engelstalige lagere school te stichten. Dit werd noodzakelijk geacht om kinderen meer doorgroei mogelijkheden te geven. Kennis van Engels is absoluut noodzakelijk om verder te kunnen studeren. De school is in 2016 met een eerste klas van start gegaan. Ontwikkelingen van de bouw van de school vind u terug onder het hoofdstuk foto’s. Eind 2021 zaten er 173 leerlingen op school. Hiervan zijn er 89 waarvan de ouders het schoolgeld betalen en 84 door Shoma gesponsorde kinderen. De verhouding betalende kinderen en gesponsorde kinderen zal gestuurd worden op 2/3 staat tot 1/3. De klaslokalen zijn klaar en de bibliotheek is ingericht.

De binnenplaats is betegeld, maar het gras moet nog worden aangebracht. Dit moet met de hand gebeuren door vrijwilligers ter plekke. Midden op het terrein zal nog een boom geplant worden zodat de schoolkinderen ook in de schaduw kunnen zitten. Tevens is de school voorzien van elektriciteit. Een project dat in samenwerking met “Our energy Foundation uit Hardenberg en “Wilde Ganzen “is verwezenlijkt.

De inrichting van de eetzaal is één van onze nog openstaande projecten. Hiervoor is door de Rotary Enschede Zuid reeds geld beschikbaar gesteld. Ook moet er nog een voorziening worden getroffen zodat de kinderen veilig van het school niveau naar de onderliggende eetzaal kunnen komen. In het hoofdstuk “projecten vind u de overige activiteiten die nog plaats moeten vinden