Ontwikkeling onderwijs KEMPS (shoma-school)

In 2016 is de school gestart met 13 leerlingen die allemaal door Shoma werden gesponsord. Zij kwamen terecht op een school die nog lang niet afgebouwd was. De ontwikkeling van de rest van de school hebben zij van dichtbij meegemaakt. Bouwwerkzaamheden gingen ook tijdens de lessen door. Als voorbeeld ziet u een leslokaal uit 2016 en een lokaal uit 2023

lokaal 2016
lokaal 2023

Alle kinderen van het jaartal 2016 waren ijverige , leergierige kinderen, die trots waren dat zij voor dit onderwijs (Engelstalig)waren uitgekozen. Nu zijn ze trots op hun verworven kennis zoals lezen , rekenen en het spreken van een Engelse taal. Deze geletterde jonge mensen betekenen veel voor de gehele samenleving. Dit vooral omdat er in dit gebied nog veel analfabetisme is.

Vanwege de goede resultaten die zij behaald hebben op het eind examen in 2022 van klas 8, dat door de landelijke overheid wordt afgenomen, mogen zij door deze overheid gesponsord, naar de middelbare school. Op deze scholen is het van groot belang dat de leerlingen vaardig zijn met de Engelse taal. Mooi is het dan om te zien dat onze leerlingen allemaal in een soort sterklas zijn gezet. De geldelijke ondersteuning van deze kinderen door Shoma omvat nog wat kleinere zaken. Dit komt neer op een bedrag van € 30,- per jaar. We houden u op de hoogte als er bij hen nieuwe ontwikkelingen zich voordoen.